KVK 0817 66 69
EML info@jongmac.nl
 
MOB 06 - 128 56 404

Animaties Installaties Illustraties Presentaties

Anderen

Naast mijn eigen werk maak ik ook werk in opdracht.

In opdracht van het ArchitectuurCentrum Twente heb ik korte toelichtingen geschreven over de achtergronden van opmerkelijke gebouwen in Roombeek. Roombeek is de wijk waar in mei 2000 de vuurwerkramp heeft plaatsgevonden. In de afgelopen tijd is er veel opmerkelijke architectuur gerealiseerd. De toelichtingen zijngebruikt voor een wandelroute door Roombeek. De publicatie is vormgegeven door Jo Molenaar van Deel 4 Ontwerpers. De populaire wandelroute beleefde in 2010 zijn 4e, uitgebreide druk.

 

         

         

In opdracht van Stichting de Bank heb ik het project 'de Dubbelstad' bedacht. Kunstenaars reageerden op de plannen van Enschede en Hengelo om te fuseren. Van de expositie is ook een catalogus uitgekomen. Daarover later meer...

In opdracht van de Stichting voor Kunst en Ateliers heb ik de titels bedacht en de uitnodigingen vormgegeven van een tweetal tentoonstellingen bij Galerie Broekhuis. De eerste heette '[NO] COMMON PRACTICE'. De tentoonstelling duurde van 2 t/m 29 oktober 2011. Zes kunstenaars van deze stichting - Irene Bebseler, Denise Bosma, Gert Derks, Emmy Dijkstra, Nour-Eddine Jarram en Mark van Loon - toonden hun werk en maakten tesamen een gevarieerde tentoonstelling.

 

uitnodiging  derksvanloon  irene  emmy1  mark1

mark2  bosma1  bosma4  bosmajarram  jarram2

jarram1  de kunstenaars

In opdracht van de gezamenlijke atelierstichtingen van Enschede heb ik drie tentoonstellingen mogen organiseren in de Zuidmolen. In totaal hebben zo'n 3000 personen de tentoonstellingen bezocht.

 

ikenschede  ikens01  ikens02  ikens03  ikens05  ikens04

ikens06  ikens08  ikens09  ikens07  ikens10

Samen met een aantal collega's van de atelierstichting waar ik mijn atelier huur heb ik geexposeerd in Galerie Broekhuis. Ik mocht de titel bedenken en de uitnodiging vormgeven.

 

     

    da8  da9  da10

       

In opdracht van de gemeente Enschede heb ik de collectie kunst in de openbare ruimte gefotografeerd en beschreven.

 

                 


realisatie Roelofs Coaching