KVK 0817 66 69
EML info@jongmac.nl
 
MOB 06 - 128 56 404

Animaties Installaties Illustraties Presentaties

Beeld

Ik ben van start gegaan met het project 'Hoogtepunten uit de Lage Landen'.

Het wordt een serie kunstkaarten met torens als onderwerp. De eerste vijf kaarten zijn klaar en zijn een stadsportret van Enschede geworden.

Ze zijn verkrijgbaar bij VVV / Tourist Info Enschede aan het Stationsplein, Concordia Kunst en Cultuur aan de Langestraat en

Galerie WVIII aan de Wilhelminastraat.

 

  alfatoren750hg  oudemarkt  stadhuis  ut torentje

Zo noem ik mijn werk waarbij ik foto's zodanig bewerk dat alleen de essentie overblijft. Deze komen uit 2011:

 

bothof_  helix  koopzondag  prikkels  station

Mijn eerste experimenten waarbij ik probeerde alleen de essentie van een beeld te laten zien. Ik heb mij laten inspireren door het skate-terrein tegenover het ateliergebouw van de

Stichting voor Kunst en Ateliers. Voor het eerst tentoongesteld bij stichting B93 in de groepstentoonstelling "ESKAlation", die duurde van 3 t/m 23 juni 2010.

 

 

In 2006 had de tweejaarlijks tentoonstelling 'LekArt' het thema 'tijd'. De tentoonstelling werd samengesteld door Chris Will, curator bij museum Boijmans van Beuningen. Ik deed mee met onderstaand werk.

 

       

In 2007 werd ik tesamen met een tiental kunstenaars uit Enschede uitgenodigd mee te doen aan een proefopdracht voor het Financieele Dagblad. Het was de bedoeling een illustratie te maken over de kredietcrisis.

In dezelfde tijd kreeg ook de overname van ABN-AMRO veel aandacht in de media.

Naast ontwerpen over de kredietcrisis presenteerde ik er ook één over de bankovername. Deze werd uiteindelijk als enige uitgekozen voor publicatie in het FD. Ook werd de illustratie later gebruikt voor het omslag van het boek 'De val van ABN-AMRO'.

 

        05 boekomslag val abn amrosm


realisatie Roelofs Coaching